Starten als wandelcoach

Wat een bijzonder moment om bij de KVK mijn eigen bedrijf te registreren. De afgelopen tijd ben ik daar in gedachten veel mee bezig geweest. De eerste richting ontstond toen ik met een coach hierover sprak. Zij liet mij zo de kracht en de gaven zien, die ik in mij heb om dit te gaan doen. Ze sprak daarbij zoveel vertrouwen uit, dat heb ik altijd bij me gehouden.

Op verschillende momenten en manieren werd de richting steeds duidelijker. Dat is en was een mooi proces. Maar altijd een drempel ervaren om echt te gaan starten…

En waarom heb ik dan nu zoveel energie om deze stap te zetten? Dat heb ik mezelf afgevraagd en dat wil ik graag delen.

In deze tijd geef ik veel van mijn onderwijs vanaf huis. Dat scheelt mij 1,5 uur reistijd per dag. Dat in combinatie met een verkort rooster, betekent dat ik overdag iets meer tijd beschikbaar heb om dingen te regelen. Daarnaast zijn allerlei andere activiteiten ‘s avonds gestopt. Dat speelt mee.

Maar wat vooral meespeelt is dat mensen juist op dit moment meer behoefte hebben aan een luisterend oor. De meeste mensen hebben er ook meer tijd voor. De agenda’s zijn aardig leeggeveegd. Ik merk dat veel mensen nadenken over alles wat er nu gebeurt. Het doet veel met mensen. Je ziet mensen nieuwe initiatieven ontplooien, het geeft veel nieuwe energie. Maar tegelijkertijd zie je ook mensen die veel vragen hebben, die vastlopen, die behoefte hebben aan aandacht en een goed gesprek.

Deel dit artikel met vrienden