Het jaar loopt ten einde

Het jaar 2020 is bijna voorbij… Een mooi moment om terug te kijken. Ruim een half jaar geleden zette ik de stap om voor mezelf te beginnen. Dankbaar kijk ik terug.

De zon gaat onder. De zon gaat weer op. Aan het begin van de kerstvakantie was ik een weekend in het klooster. Even tijd voor mezelf: bastiaan loopt met bastiaan mee. Tijdens een ochtendwandeling maakte ik om half negen ‘s morgens een foto van de opgaande zon. Wat een mooi moment. Een paar minuten later was de lucht al weer anders. Ik was precies op het goede moment op de goede plek. Of zoals iemand tegen mij zei: dat was speciaal voor jou!

Zo gaat het ook vaak in de wandelingen: het ontstaat! Dat maakt het zo bijzonder…

Er zijn veel stappen gezet. Letterlijk en figuurlijk. Soms gebeurde er tijdens de wandeling heel veel. Soms gebeurde het tussen twee wandelingen in. Ik heb genoten van de mooie gesprekken, van de stiltes die er vielen als we even stil stonden tijdens de wandeling, van de inzichten die ontstonden. Tijdens elke wandeling gebeurde er wel wat, zo vatte onlangs iemand het samen. Soms waren het grote stappen, soms ware het kleine stappen. Maar een kleine stap is ook een stap.

Iedereen die met mij een wandeling gedaan heeft: bedankt voor het vertrouwen!

Het komende jaar zie ik vol vertrouwen tegemoet. Graag ontmoet ik u of jou tijdens een wandeling, hier in Ermelo of elders in het land. Tijdens het kloosterweekend zijn er nieuwe ideeën ontstaan, die ik verder uit wil gaan werken. Eerst nog even een paar dagen genieten van de rust.

Tot slot: ik hoop dat Het Licht mag schijnen in je leven.

 

Deel dit artikel met vrienden