“Ik sta veel hoger dan jij”

“Ik sta veel hoger dan jij” hoor ik, terwijl ik probeer mijn aandacht erbij te houden tijdens de online opleidingsmiddag. Een vriend van me zit op het dak. Het lood bij de schoorsteen is losgewaaid en wordt weer vastgemaakt. Hij roept dit naar de buurman op de hoek. Die buurman is al weken bezig met het maken van een prachtige overkapping in zijn tuin.

Wat is het heerlijk als je handig bent en alles zelf kan maken of repareren. Ik denk dat ik wel kan zeggen ik zelf twee linkerhanden heb. Dat heb ik niet van mijn vader. “Mijn vader kan alles” las ik weleens op een tegeltje. Dat was de uitspraak van een jongetje van 4 jaar. Het is ook de uitspraak van een man van 46 jaar.

Jaren geleden baalde ik er weleens van dat ik niet handig ben. Dat ik altijd afhankelijk ben van anderen als het hier over gaat. Als ik zelf weleens iets probeerde, kostte het veel tijd en leverde het veel frustratie op. Inmiddels heb ik het min of meer geaccepteerd en vraag ik ook aan anderen of ze mij helpen. Dat doen ze graag. Hoe fijn is dat?!.

Ik weet ook dat mijn kwaliteiten op een ander vlak liggen. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Een van mijn kwaliteiten is dat ik de diepere laag bij mensen kan aanboren en dat ik mensen in beweging kan krijgen.

Deze week deelde ik met iemand dat ik het online lesgeven me deze week veel energie kost. Om echt alle leerlingen mee te krijgen en de stof goed binnen te krijgen valt niet altijd mee. De leerlingen komen trouw in de les en doen echt wel hun best. Maar alles via het scherm is gewoon lastig. De ander was blij dit te horen, ze had het idee dat het bij anderen altijd goed ging…

Doen we dat niet vaak met zijn allen? Denken dat een ander meer kan of beter is? Of uitstralen dat het wel goed gaat, terwijl we merken dat het niet zo goed gaat? Dan krijgt de zin “ik sta veel hoger dan jij” een hele ander lading…

Misschien loop je al langer rond met het idee om te gaan lopen met mij. Misschien helpt dit je over de drempel. Je mag ook je aarzelingen delen, wellicht helpt dat al. Ik zie er naar uit om in contact te komen met je.

Wees Welkom om te Wandelen.

Deel dit artikel met vrienden