Rust vinden …

Onlangs was ik bij de prachtige boekenwinkel Riemer & Walinga in Ermelo. Echt heerlijk om daar rond te kijken. Heel vaak ga ik met een boek, tijdschrift of iets anders naar huis. Deze keer niet. Ik nam iets anders mee… een zin die uitgesproken werd door iemand in de winkel. Bij het afrekenen zei ze: “Ik wist niet waar ik naar op zoek was, maar ik heb het wel gevonden”. Die zin bleef hangen…

Niet wetend waar je naar op zoek ben. Ik kom dat ook wel tegen bij mensen, die met mij gaan lopen. Een soort onrust, een idee dat er een keuze gemaakt moet worden, een onbestemd gevoel. Misschien “gewoon” even somber, terwijl je dat niet kent van je zelf. Er gebeurt veel in de wereld, in Nederland. Misschien is er ook wel veel onrust in je eigen leven. Mooi om tijdens een wandeling te ervaren waar het door komt. Een wandeling leent zich daar perfect voor. Beelden uit de natuur helpen daar bij. Mooi om stappen te zetten en leren omgaan met die onrust, met die vragen. Mooi om de onrust achter je te laten en rust te vinden.

Deze week sprak ik iemand die vorig jaar 3 wandelingen gedaan had. Ze vertelde me dat ze nog vaak terugdenkt aan de beelden, die in de wandelingen werden gebruikt. De inzichten die ze hierdoor had gekregen, hielpen haar in het hier en nu. Dat was mooi om te horen. Zo werkt het dus gewoon. Bijna altijd ontstaan er nieuwe inzichten tijdens een wandeling. Of zoals een iemand het zei na een aantal wandelingen: “Als ik met jou ga lopen, gebeurt er altijd wat”.

We gaan weer de goede tijd tegemoet. De avonden worden langer. De zon gaat weer meer schijnen. We voelen de warmte. We genieten van het voorjaar en van alles wat groeit en bloeit. Wat wil jij laten groeien en bloeien in jouw leven? Laten we dat samen gaan ontdekken.

Deel dit artikel met vrienden