Bank

In de herfstvakantie kwamen we dit bankje tegen. Nou ja, bankje. Zeg maar gerust: BANK.

Het is een geweldig gevoel om daarop te zitten. In alle rust om je heen kijken. Tegelijkertijd was het ook een vreemd gevoel… de verhoudingen kloppen niet. Terwijl ik daar zat dacht ik: zo kan¬† het in het leven ook gaan. Als je wat afstand neemt en tot rust komt, merk je soms dat de verhoudingen niet kloppen. Mag ik een paar voorbeelden noemen?

  • De verhouding tussen de tijd die je besteed aan je werk en je vrije tijd…
  • De verhoudingen onderling…
  • De verhoudingen in de maatschappij: we zijn een land van meningen geworden.

De bank is veel groter dan ik zelf ben. Ik voelde me een stuk kleiner daardoor. Misschien zijn de struggles in het leven ook veel groter dan je op dit moment aankan. Misschien maak je jijzelf wel kleiner als je bij de ander bent, omdat je je minder voelt.

Tijdens een wandeling kunnen bovenstaande thema’s aan bod komen. Misschien kost dat even wat moeite om die stap te zetten. Eerlijk gezegd kostte het mij ook wel wat moeite om op de bank te komen. Het is maar goed daar geen beelden van zijn …

Graag reik ik je de hand om samen in gesprek te gaan!

Deel dit artikel met vrienden